Регулярний прийом водних процедур - необхідна умова для збереження здоров'я вашого вихованця. Залежно від довжини шерсті купання котів і собак проводиться з різною частотою. Короткошерстим породам догляд потрібно не так часто. Але, в будь-якому випадку, забувати про підтримку чистоти шерсті та шкіри точно не варто. Тим більше, що сьогодні цей процес цілком можна довірити професіоналам мережі грумінг-салонів MasterZoo, завжди готовим забезпечити оперативне виконання поставлених перед ними завдань на найвищому професійному рівні і за розумною ціною.

Купання котів та собак: довіртеся професіоналам

Прийнято вважати, що коти та собаки непогано справляються з доглядом за шерстю без сторонньої допомоги. Але ця помилка зазвичай призводить до дуже плачевних результатів. Адже в зимовий період шкіра та шерсть тварин піддається пересушуванню через роботу опалювальних приладів. А влітку пил і бруд надають зовнішньому вигляду тварин не самий естетичний вигляд. Втім, професійні грумери знають: купання необхідно ще й для того, щоб своєчасно видалити відмерлий підшерсток, прибрати шкірні виділення та накопичені забруднення. І для досягнення бажаних результатів необхідно пройти, як мінімум, три основних етапи:

  • Купання. Використання грумерами професійної косметики, яка враховує особливості різних порід котів і собак, дозволяє ефективно очистити шкіру, уникаючи її пересихання. Для короткошерстих тварин перерва між купаннями може досягати до півроку. Довгошерстим слід відвідувати салон хоча б раз в квартал.
  • Сушка. Спеціальне обладнання та зусилля професіоналів дозволять уникнути отримання тваринам психологічної травми, забезпечать швидке і рівномірне висихання вовняного покриву.
  • Розчісування. На цьому етапі грумер приділить увагу підшерстям, ретельно видаляючи відмерлі волоски, здатні за відсутності належної уваги спровокувати утворення ковтунів. А ви зможете забути про збір шерстинок по всьому будинку, включаючи предмети меблів і гардероба.

Важливо врахувати, що існують породні особливості, що вимагає більшої уваги до догляду за тваринами. Наприклад, породи собак, що володіють активно зростаючим вовняним покровом значної довжини, вимагають миття не рідше двох разів на місяць. І тут допомога грумерів також буде вельми актуальною. Для тварин з щільним густим підшерстям - таких, як акіта, самоїд, ньюфаундленд, вкрай важливе значення має якість сушіння (вона може займати кілька годин). Чим більша увага буде приділена цього етапу, тим довше вихованець буде радувати вас приємним запахом і охайним зовнішнім виглядом без колтунів.

Догляд за вухами та слізними залозами

Крім базового набору функцій, процес купання передбачає ще й проведення процедур, що дозволяють привести в порядок вуха і слізні залози вихованця. У домашніх умовах господарям не завжди вдається домогтися потрібного результату. Але в руках професіоналів навіть примхливий представник родин котячих або собачих зможете перенести не найприємніші, але необхідні процедури з гідністю.

Чистка вух - невід'ємний елемент правильного догляду за вихованцем, що дозволяє уникнути закупорки слухового проходу і інших неприємних явищ. Спеціаліст оцінить ситуацію в процесі догляду за шерстю і, при необхідності, очистить вушні раковини собаки чи кота від накопичених забруднень. А очищення слізних накопичень - особливо у порід, які страждають рясною сльозотечею, дозволить уникнути утворення не естетичних плям на мордочці.

Чому варто довірити роботу саме нам?

Вибираючи грумінг-салони MasterZoo, ви отримуєте кращі умови для догляду за своїм вихованцем. Вартість купання із застосуванням професійної косметики обійдеться вам в цілком прийнятну суму - від 110 гривень. А вихованцеві точно припаде до душі увага фахівців, які чудово розбираються в тонкії душевнії організації різних порід котів і собак. Наші грумери легко впораються і з першим купанням цуценя, і з доглядом за дорослим тваринам, не створюючи стресових ситуацій і забезпечуючи максимально високий рівень гігієнічного догляду.